ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Млади уметник Бојан Грујић из Љубовије на фестивалу резбарења у леду у Словенији

Млади уметник Бојан Грујић, академски вајар, из Љубовије представиће се ове године на фестивалу резбарења у леду под називом "Ледена Дежела" који се одржава пету годину за редом у Љубљани. Бојанов колега Миро Рисмондо, један од организатора дешавања, видевши његове радове позвао га је на учешће на фестивалу. Фестивал се одржава у затвореној хали Водно место Атлантис, а за посетиоце ће бити отворен до краја фебруара 2018.године, где ће скулптуре бити чуване на -5 степени како би се што дуже одржале. Израда фигура је од 13. до 19.новембра 2017.године. Тема фестивала су бића из народних прича-митологије. Бојан ће правити скулптуру Космодеја шумског духа народних бајки Лужичких Срба. Скулптура ће бити око 3м висине од кристално прозирних блокова леда. Скулптуре се резбаре истим техникама као што се резбари дрво.
Бојан Грујић је амбасадор наше земље, општине и свог рада наравно на овом престижном фестивалу. Са собом носи промотивни материјал и публикације нашег краја (туристичке мапе, разгледнице, каталоге...), тако да ће посетиоци фестивала моћи да се упознају са лепотама овог дела Србије.
Успешни млади људи из нашег краја су наши промотери и од изузетног значаја су за промоцију Љубовије. Бојан је један од њих, поред наших научних радника, глумаца, спортиста и осталих.
Оваква младост стасава у Азбуковици.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.