ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Бојан Грујић из Љубовије на фестивалу резбарења у леду у Словенији - Извештај

Млади уметник Бојан Грујић, академски вајар, из Љубовије представио се ове године на фестивалу резбарења у леду под називом "Ледена Дежела" који се одржава пету годину за редом у Љубљани. Бојанов колега Миро Рисмондо, један од организатора дешавања, видевши његове радове позвао га је на учешће на фестивалу. Фестивал се одржава у затвореној хали Водно место Атлантис, а за посетиоце ће бити отворен од 30.новембра 2017.године до краја фебруара 2018.године, где ће скулптуре бити чуване на -5 степени како би се што дуже одржале. Израда фигура је реализована од 13. до 19.новембра 2017.године. Тема фестивала су бића из народних прича-митологије. Бојан је правио скулптуру Космодеја шумског духа народних бајки Лужичких Срба. Скулптура је висока око 3 метра од кристално прозирних блокова леда. Скулптуре се резбаре истим техникама као што се резбари дрво.
Уметника и његов рад су посетиле амбасадорка Србије у Словенији госпођа Зорана Влатковић и секретарка Милица Павловић.
Бојан је представио своје вештине, себе као уметника, своју земљу и место одакле потиче на овај леп начин. Са собом је понео промотивни материјал Туристичке организације општине Љубовија, који је био доступан уметницима који раде, а моћи ће да га погледају и посетиоци изложбе.
Део фотографија које представљају његов рад можете да видите у прилогу.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.