ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Турнир у баскету оживео игралиште

Након турнира у стоном тенису, фудбалу и шаху у организацији Спортског савеза општине Љубовија поводом "Дана Дринске регате" одржан је турнир у баскету 3 на 3. Турнир је одржан на кошаркашком терену СШ "Вук Караџић" у Љубовији. Групни део такмичења одигран је 11.07.2018.године, док се завршница турнира играла 12.07.2018.године. Турнир је организован у три такмичарске категорије, категорија сениора, девојчице рођене 2003.године и млађе и дечаци рођени 2003.године и млађи.
Изузетно атрактиван турнир привукао је велики број посетилаца, а слика коју смо могли видети на препуним трибинама подсетила је на нека стара времена.
У конкуренцији девојчица рођених 2003.године и млађих учешће на турниру узеле су 3 екипе. Након групног дела у којем су све екипе играле међусобно, у финале су се пласирале екипе Љубовија 1 и Љубовија 2. У финалном дуелу једна насупрот друге биле су репрезентативке наше земље Валентина Васиљевић и Тамара Јанковић. Успешнија је била Валентина Васиљевић, која је преводила своју екипу Љубовија 2 до победе резултатом 8:3. Победницама је припала награда у износу од 1500,00 динара, док је поражена екипа добила ваучер у виду вечере у пицерији "Стрип". Треће место припало је екипи Љубовија 3.
У конкуренцији дечака рођених 2003.године и млађих учешће на турниру узеле су 4 екипе. У мечу за треће место екипа Армада савладала је екипу Нинџа корњаче. За финални меч мало је рећи да је био драматичан, учесници овог финала свим присутним гледаоцима приредили су невероватну кошаркашку представу. Након 10 минута утакмице није било победника, па се играло на два разлике, након исцрпљујуће борбе и низа резултатских клацкалица победу је однела екипа Братољуб резултатом 23:21 над екипом Моћни Ренџери. Победницама је припала награда у износу од 1500,00 динара док је поражена екипа добила ваучер у виду вечере у пицерији "Стрип".
Полуфинални мечеви у сениорској конкуренцији нису донели превише узбуђења, екипа Афтер Парти пласман у финале обезбедила је убедљивом победом над екипом "Рађевци" из Крупња резултатом 15:7 док је сличан сценарио виђен у другој полуфиналној утакмици у којој је екипа Стронг Фемили савладала екипу Агрономи резултатом 15:8.
Све што смо пропустили да видимо у полуфиналним видели смо у мечевима за треће место и финалу. Феноменална утакмица за треће место обиловала је бројним далекометним погоцима обе екипе. Успешнија на крају је била екипа "Рађевци" која је савладала екипу Агрономи резултатом 16:13. Трећепласираној екипи припала је награда у износу од 3.000,00 динара.
Финале је оправдало очекивања бројних посетилаца који су имали прилику да гледају неизвестан меч до самог краја у којем је један погодак решио питање победника. Након 10 исцрпљујућих минута победу и шампионску титулу однела је екипа Афтер Парти резултатом 11:10 над екипом Стронг Фемили. Победницима је припала награда у износу од 10.000,00 динара док су се поражени морали задовољити сумом у износу од 5.000,00 динара.
Треба напоменути да је пре завршнице турнира у баскету на кошаркашком терену направљена увертира у виду представе за децу "Збогом пластична кесо" у извођењу дечијег драмског студија "Кукумиш" из Љубовије.
Турнир је затворио председник Спортског савеза општине Љубовија Павловић Драган док је награде најбољим појединцима уручио Помоћник Председника општине задужен за спорт Васић Небојша.
Спортски савез општине Љубовија овим путем се захваљује општини Љубовија која је генерални покровитељ турнира као и СШ "Вук Караџић",Туристичкој организацији општине Љубовија, Пицерији "Стрип" који су дали изузетан допринос приликом организације овог турнира као и медијским спонзорима, Соко радију, Радио Љубовији, Братољубу онлајн и Деспотовини Братунац.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.