ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Успешно организована осамнаеста по реду "Дринска регата у Љубовији"

Осамнасету годину за редом успевамо да у Љубовију на Дрину, друге суботе јула (14.јул 2018.године), привучемо љубитеље реке, сплаварења, добре забаве и здравог начина живота. Повратак природи и усаглашавање са њеним правилима и ћудима је неминовност коју ми промовишемо. Хиљаде туриста из читавог света у свој календар бележе други викенд месеца јула и тада долазе на Дрину, да буду део највећег карневала на води на Балкану. Пловили смо од Рогачице до Љубовије-40 км пловидбе најлепшим делом тока реке Дрине. Туристи су уживали у изузетним пределима и крајолицима где је природа потпуно нетакнута. Пловили су, проводили се и иза себе оставили чисту реку у какву су и упловили. За добру атмосферу на води били су задужени трубачки оркестри и музичари коју су пловили такође са учесницима манифестације. Одмор је био на пола пута у Горњој Трешњици где је учесницима послужен војнички пасуљ. Вијориле су се заставе Србије, суседних земаља, чула се песма са свих пловила, а весела лица учесника показатељ су да наша регата живи и развија се у све перспективнију манифестацију, која оживљава читаво Подриње. Смештајни капацитети на подручју наше и суседних општина били су попуњени учесницима на регати, баште кафића и ресторана пуне, трговинске радње такође. Учесници пловидбе су из свих делова наше земље, наше комшије из Републике Српске, суседних земаља, читавог Балкана, Европе, Русије, Кине, Јапана...Дрина је постала река која спаја људе, а не граница-река на којој се склапају пријатељства и бришу границе међу народима и културама. Учесници регате су после спуста наставили провод на концертима и угоститељским објектима који су се добро припремили за велики талас туриста. Припремљена је и послужена богата азбуковачка трпеза.
Дани дринске регате започели су 30.-ог јуна спортским турнирима које је веома успешно организовао Спортски савез општине Љубовија. Организовани су турнири у малом фудбалу, стоном тенису, баскету, шаху, трци рафтинг чамаца. Окупили су много учесника и екипа из целе Србије и Републике Српске.
12.јула Библиотека "Милован Глишић" је организовала представу за малишане "Збогом пластична кесо".
Регату су пратили и забавни садржаји-концерти 13.-ог и 14.-ог јула. У петак уочи регате наступила је Гоца Тржан са својим оркестром, направила изузетну атмосферу и загрејала масу пред наступајућу регату. У суботу 14.јула по окончању спуста Саша Матић са својим оркестром је одржао величанствен наступ који ће гости, учесници и мештани дуго памтити. Поред истакнутих вокалних солиста наступали су локални бендови и трубачки оркестар, као увертира пред наступ.
По окончању регате 15.јула наш истакнути планинар и водич Драган Павловић организовао је поход у Кањон Трешњице и окупио велики број планинара из целе Србије, који су дошли на регату, уживали у пловидби и на концертима, а у недељу посетили Кањон Трешњице.
Утисци учесника и посетилаца су заиста изузетни, а ми ћемо се трудити да у годинама које су пред нама оправдамо досадашње поверење и радимо на развоју ове по много чему значајне манифестације.
-Захваљујемо се свим слубама и установама које су дале свој допринос како би манифестација прошла у што бољем реду:
-ЈП "Љубовија",
-ЈКП "Стандард" Љубовија,
-Полицијској станици Љубовија,
-СГП Азбуковица,
-Ватрогасно-спасилачка јединица Љубовија,
-Дому здравља Љубовија,
-Спасилачким екипама,
-Рафтинг клубу "Дринска регата",
-Редарској служби и свима који су учествовали у реализацији манифестације,
-Спортском савезу општине Љубовија,
-Библиотеци "Милован Глишић",
-ФК"Дринa".
Посебну захвалност дугујемо свим учесницима Дринске регате у Љубовији, који нам сваке године долазе у све већем броју и шире добар глас о нама као домаћинима и самој регати као изузетном доживљају за памћење.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.