ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Бојан Грујић академски вајар из Љубовије ниже успехе у Томску

Бојан Грујић академски вајар из Љубовије представио свој рад, земљу и родно место на 11-ом међународном шампионату у резбарењу моторним тестерама у Томску. За изузетан таленат, рад и посвећеност је награђен посебном наградом за креацију.

У прилогу Бојан о Томску и свом раду:

O ТОМСКУ

Шта бих могао рећи о Томску и Празнику Секире, сада када су се утисци слегли? Био је то трећи пут тамо, други на Празнику Секире. Не могу се одлучити да ли више волим Томск зими или лети. Топла добродошлица, прави и искрени људи, највреднији. Срео сам старе пријатеље, стекао много нових и дивних пријатељстава. Храна је била лепа, другачија и веома здрава. Рад је био велики, веома исцрпљујући али и пријатан. Направио сам 6,5 са 5 метара скулптуру Арханђела Гаврила. Дрво је било здраво, без лошег дела материјала. Успео сам да имам један слободан дан па сам прошетао сунчаним улицама овог лепог града. Изнад свега, леп град, дивни људи, смех и забава. Томск, недостајаћеш!

О СКУЛПТУРИ

Арханђел Гаврило, скулптура направљена од Сибирског кедра, у периоду од 20 - 26.-ог августа у Томску, Русија. Скулптура је израђена од 2 дебла димензија 80-400 cm и 90-620 cm. Висина скулптуре са мачем прелази 6,5 метара, а распон крила је око 5 метара, док је дужина мача око 2,4 метра. За скулптуру је било потребно око 5 дана рада у дужини од 12 часова сваки дан. Већина посла је урађена са две тестере, великом Хускварном 572XP и Stihl 180 са карвинг мачем. Резултат свог тог труда је ово монументално дело, награђено посебном наградом компаније Stihl, као најбоља креација. Скулптура остаје у парку "Околица" као део све повећавајуће збирке радова на отвореном. Идеја скулптуре је да прикажем серафима у свој својој моћи и снази, он је веза између овог и небеског света. Како на хебрејском његово име, Гаврило, значи Снага Божија ту снагу сам симболично приказао баш у овом великом мачу. До сада је ово највећа скулптура коју сам направио и на коју сам највише поносан.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.