ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Бојан Грујић наш млади уметник представник Србије на Светском форуму младих у Шарм Ел Шеику

Наш млади уметник, академски вајар Бојан Грујић из Љубовије је представник Србије на симпозијуму скулптуре, који је део већег догађаја, Светског форума младих, који се по други пут одржава у Шарм Ел Шеику у Каиру, Арапска Република Египат. Форум је међународног карактера и у плану је да се окупе представници свих земаља света. Фестивал траје од 15.октобра до 06.новембра. У плану је да током фестивала сваки учесник направи по једно срце у складу са темом-Оживљавање хуманости. Циљ манифестације је трајна поставка скулптура у Шарм Ел Шеику као јединствен споменик хуманости и подсетник на трагичне догађаје, сукобе и ратове који су потресли модеран свет 20-ог и 21-ог века.
Бојан ће на фестивалу направити срце од епокси смоле (прозиран, стакласт материјал), које ће бити испуњено компонентама уређаја за дигиталну комуникацију (лаптоп, паметни телефони, таблет...) користећи рециклиране компоненте, јер је рад еколошки одговоран, а циљ рада је скретање преноса емоција на дигитални ниво. То би могао бити проблем савременог човека, услед преласка готово свих видова комуникације на дигитални ниво, што је довело до отуђења између људи. На симпозијуму ће бити и других скулптура и уметничких израза, а Бојан ће са својим радом представити Србију. У томе ће му помоћи и његова супруга Хелена која заједно са њим путује на форум.
Бојан је наш амбасадор у свету-доста путује, представља свој рад и таленат, своју земљу и своје место у најбољем светлу. Браво Бојане уз тебе смо!
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.