ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Ловачко удружење "Милета Полић-Бата" у Љубовији

Ловачко удружење "Милета Полић-Бата" основано је 1900.године, под првобитним именом "Баурић" и једно је од најстаријих ловачких удружења основаних на територији Републике Србије, које успешно послује и газдује ловиштем све ово време у континуитету. Веома добро је организовано и броји око 300 чланова, али се број љубитеља лова стално повећава. Ловачко удружење газдује са ловиштем "Буковица", које се простире на 35624 хектара и које је богато високом дивљачи од којих је најбројнија срнећа дивљач, а затим и дивље свиње.
Током 2016.године на територији ловишта "Буковица" основан је репродуктивни центар за вештачки узгој дивљих свиња, а који се налази у насељу "Сарићи". Центар је почео са радом и тренутно у њему има 23 јединке, аутохтоних дивљих свиња, које су намењене за репродукцију, узгој и касније испуштање у природу, ради повећања бројног стања ове дивљачи у природи, што ће у крајњој линији резултирати повећањем ловно-туристичке понуде општине Љубовија.
Ловачко удружење је у марту месецу 2017.године покренуло активности на рехабилитацији зграде фазанерије у Грабовици и изграњи модерне волијере за вештачки узгој фазанских пилића. Тренутно сами финансирају обнову, али планирају да аплицирају у републичке фондове и фондове локалне самоуправе за помоћ и субвенције. Планирају да ове године у вештачком узгоју подигну 1000 фазана, те да их током године пусте у ловиште, што ће такође допринети већем бројном стању ловне дивљачи у ловишту "Буковица" и такође повећати ловно-туристичку понуду ЛУ "Милета Полић Бата" Љубовија.
Наше ловиште је изузетно богато срнећом дивљачи, а поред тога се ради на повећању броја фазана и дивљих свиња вештачких узгојом и контролисаним испуштањем у ловиште које има одличне предиспозиције и услове за квалитетан живот скоро свих врста ловне дивљачи. Додатним активностима на исхрани коју сваке године прописно обављамо, како изношењем готове хране у ловиште на хранилице, а тако и сетвом, ради се на повећању бројног стања и трофејне вредности, каже Дарко Митровић, председник скупштине ловачког удружења.
Ловни туризам је изузетно перспективна грана туристичке понуде општине Љубовија.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.