TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA

Mladi umetnik Bojan Grujić iz Ljubovije na festivalu rezbarenja u ledu u Sloveniji

Mladi umetnik Bojan Grujić, akademski vajar, iz Ljubovije predstaviće se ove godine na festivalu rezbarenja u ledu pod nazivom "Ledena Dežela" koji se održava petu godinu za redom u Ljublјani. Bojanov kolega Miro Rismondo, jedan od organizatora dešavanja, videvši njegove radove pozvao ga je na učešće na festivalu. Festival se održava u zatvorenoj hali Vodno mesto Atlantis, a za posetioce će biti otvoren do kraja februara 2018.godine, gde će skulpture biti čuvane na -5 stepeni kako bi se što duže održale. Izrada figura je od 13. do 19.novembra 2017.godine. Tema festivala su bića iz narodnih priča-mitologije. Bojan će praviti skulpturu Kosmodeja šumskog duha narodnih bajki Lužičkih Srba. Skulptura će biti oko 3m visine od kristalno prozirnih blokova leda. Skulpture se rezbare istim tehnikama kao što se rezbari drvo.
Bojan Grujić je ambasador naše zemlјe, opštine i svog rada naravno na ovom prestižnom festivalu. Sa sobom nosi promotivni materijal i publikacije našeg kraja (turističke mape, razglednice, kataloge...), tako da će posetioci festivala moći da se upoznaju sa lepotama ovog dela Srbije.
Uspešni mladi lјudi iz našeg kraja su naši promoteri i od izuzetnog značaja su za promociju Ljubovije. Bojan je jedan od njih, pored naših naučnih radnika, glumaca, sportista i ostalih.
Ovakva mladost stasava u Azbukovici.
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.