TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA

Destilerija DESTICO M&M

Destilerija DESTICO M&M uskoro otvara vrata za turiste koji dolaze u naš kraj.
Preduzeće DESTICO M&M Ljubovija osnovano je 2016.godine. Destilerija DESTICO M&M se nalazi sa leve strane puta Ljubovija-Pecka u Ljuboviji. Osnovna delatnost DESTICO M&M je proizvodnja voćnih rakija. Rakija se proizvodi od najkvalitetnijih sorti voća iz sopstvene proizvodnje, kao i kupovinom od proverenih proizvođača. Ona prolazi sve neophodne analize u nekoj od eksternih laboratorija pre prodaje kupcu.
Destilerija je smeštena u kompleksu, koji osim destilerije sadrži i apartmane. U želјi da usklade svoje poslovanje sa zakonskim propisima, zahtevima tržišta i konkurencijom, razvili su i dokumentovali sistem HACCP-a, koji je u skladu sa zakonskom regulativom koja definiše područje bezbednosti hrane. Žele da prošire proizvodnju i da u skoroj budućnosti vrše proizvodnju različitih vrsta voćnih rakija kao i punjenje u flaše i etiketiranje. Nastojaće da se njihove rakije od ostalih razlikuju po kvalitetu i da kao takve budu konkurentne na tržištu.
Destilerija je smeštena u izuzetnoj ambijentalnoj sredini, prostor je prelepo uređen, pogled sa vidikovca koji se nalazi na vrhu kompleksa je zaista nezaboravan. Domaćini su lјubazni, uvek spremni da vam pokažu kompleks, destileriju i pozovu vas da degustirate rakije. A rakije koje se na ovom mestu prave sjajnog su ukusa i arome, potpuno prirodne, od čistog voća-malina, kajsija, dunja, kruška, šlјiva. Posebnu pažnju ove godine na sajmu turizma je privukla rakija od maline, čiju promociju smo radili. Ona je nešto zaista posebno. Niko ko je probao ovaj napitak nije ostao ravnodušan.
Destilerija sa pratećim sadržajima uskoro otvara vrata turistima koji posećuju naš kraj i biće sastavni deo turističkih ruta, tako da će posetioci moći da obiđu kompleks, degustiraju napitke i kupe ukoliko žele. Potražnja za rakijama ovakvog kvaliteta je izuzetna.
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.