TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA

Bobija planinska lepotica Azbukovice sve popularnija među planinarima

Bobija planinska lepotica Azbukovice poslednjih godina izuzetno je popularna među planinarima, lјubitelјima pešačenja i netaknute prirode. Svakog vikenda možete videti grupe planinara koje pešače Bobijom, uživaju u tišini, izuzetnim vidikovcima, izvorima hladne i pitke vode, retkim bilјnim i životinjskim vrstama koje su se sačuvale na Bobiji. 15.aprila 2018.godine PK "Avanturista" organizuje planinarski pohod na Bobiju. Ovaj planinarski klub tokom godine često dovodi planinare u naš kraj. Kažu da ih oduševlјava priroda i lјudi, koji su srdačni i gostolјubivi.
Najviši vrh je Tornička Bobija 1272 m nadmorske visine. U podnožju Bobije na oko 900 m nadmorske visine nalazi se planinsko selo Gornje Košlјe. Stanovnici ovog sela su vedrog duha, uvek spremni za razgovor i lјubaznu dobrodošlicu. Planinari kod naših meštana dolaze u nabavku sira, kajmaka, meda, rakije i ostalih proizvoda koje oni prave sa puno lјubavi usvojim domaćinstvima.
Turistička sezona u opštini Ljubovija je uspešno krenula. Očekujemo veliki broj turista u 2018.-oj godini i veći broj noćenja i poseta u odnosu na do sada najuspešniju godinu 2017.-u, kada je broj poseta i noćenja u pitanju.
2017.godine ostvarili smo najveći broj noćenja i poseta do sada. Trudićemo se da idemo uzlaznom putanjom u godinama koje su pred nama.
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.