TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA

"Tadića vajati" u Drlačama

Desetak kilometara od Ljubovije, u selu Drlače, na samoj obali Drine smešteni su "Tadića vajati", turistički kompleks sada već poznat širom Balkana, a i Evrope. Domaćin kompleksa Dragan Tadić pokrenuo je razvoj seoskog turizma u Drlačama. Krenuo je sa jednim vajatom i postepeno izgradio kompleks koji je na raspolaganju turistima tokom čitave godine. Posebno je pogodan za porodice sa malom decom, zbog velikog placa i sadržaja koji su u ponudi.
Dragan goste dočekuje i ispraća sa osmehom. Uvek je tu da ispuni njihova očekivanja-ispeče im prase, jagnje, napravi gulaš u kotliću uz domaće pogače iz furune. Organizuje im spust Drinom čamcima, vodi ih na Bobiju, u kanjon Trešnjice da vide beloglave supove, po želјi ih vodi do verskih objekata kojih je dosta na području naše opštine.
Kod Dragana je odmaralo mnoštvo turista iz celog sveta, pa čak i grupe turista iz Ohaja koji su oduševlјeni Drinom, zapadnom Srbijom i lјubaznošću ovog našeg domaćina. Dolaze da uz žubor Drine i cvrkut ptica odmore od užurbanog života i tempa koji nameću veliki gradovi.
Pored prirode koja je ovde prekrasna tu je i kvalitetna gastronomska ponuda i organska hrana, organsko voće i povrće punog ukusa i mirisa. Posle domaćeg azbukovačkog doručka domaćin im posluži maline, kupine, jabuke i ostalo sezonsko voće.
Broj posetilaca vajata rapidno se povećava iz godine u godinu. Zadovolјni su gosti, zadovolјan je i Dragan. Kaže nam u razgovoru da mu kontakt sa turistima mnogo znači, da voli svoj posao i da mu je kvalitet usluge i dobar glas koji ga bije od neprocenjive vrednosti.
Informacije i rezervacije:
Dragan Tadić-066/93-25-383.
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.