TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA

Pripreme za Drinsku regatu u Ljuboviji 2018. u punom su jeku

Drinska regata Ljubovija tradicionalno se održava druge subote jula počev od 2001.godine, kada se nekoliko entuzijasta spustilo, uvidelo perspektivu i pokrenulo sada jedan od najvećih i najznačajnijih dešavanja u Podrinju. Manifestacija je za godinu, dve prevazišla lokalne okvire, poprimila međunarodni karakter i svake godine privlači brojne turiste iz čitavog sveta da druge subote jula budu deo karnevala na Drini. Za dobar provod na vodi zaduženi su plutajući trubački orkestri koji prate povorku.
Pripreme za Drinsku regatu 2018. u punom su jeku. Regata je 14.jula-spust od Rogačice do Ljubovije, što čini 40 km plovidbe najlepšim delom toka reke Drine. Prate je brojna sportska dešavanja, koncerti...Pripremaju se ugostitelјi, vlasnici vikend naselјa, pripremaju se čamci za plovidbu. Atmosfera se zagreva i cela varošica se stavlјa u službu gostiju koji desetak dana pred regatu počinju da pristižu na Drinu. Odmaraju se u vikend naselјima, uživaju u kulinarskim specijalitetima, obilaze verske objekte, Bobiju i ostale destinacije. Prate sportska dešavanja, koncerte i naravno 14.jula učestvuju na Drinskoj regati u Ljuboviji, koja je zaista doživlјaj za pamćenje.
Odavno su turisti krenuli sa rezervacijom smeštaja i plovila, traži se ležaj više. Veliki deo naših smeštajnih kapaciteta rezervisan je čak godinu dana unapred za Dane drinske regate.
Daćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini, organizatori svih sadržaja i da svakom ko želi da dođe kod nas izađemo u susret što se tiče rezervacije smeštaja i mesta na plovilima.
Organizatori regate su opština Ljubovija i Turistička organizacija Ljubovija.
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.