TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA

Zašto izabrati Ljuboviju sa okolinom kao destinaciju za odmor

Ljubovija je mirna varošica na obali Drine koja poslednjih godina zauzima sve značajnije mesto na turističkoj karti Srbije. Drinska rivijera koju čine "Etno selo Vrhpolјe", "Vila Zelenika u Vrhpolјu", "Drinska milina" u Drlačama, "Tadića vajati" u Drlačama, "Drinsko svitanje" u Gornjoj Trešnjici, "Odmor na Drini Savić", hotel "Drinska lasta" je spremna za turiste koji su već otkrili ovu destinaciju kao oazu mira, mesto za odmor, opuštanje, predah od brojnih obaveza, posla i brzog tempa života koji nam se nameće. Svitanje na Drini, jutarnja kafa na terasi nad ovom prelepom rekom, sumraci, zalasci sunca, splavarenje je nešto čemu ćete se vraćati i nikada nećete zaboraviti. Dočekaće vas naši lјubazni domaćini, sa širokim osmehom, bogatom trpezom, lepom rečju i naravno spremni su da za vas organizuju izlet po želјi, splavarenje Drinom, posluže lokalne specijalitete i ispričaju vam zanimlјivosti vezane za naš kraj. Naš moto je da dođete kao gost a vraćate nam se kao prijatelј.
Pored drinske rivijere treba pomenuti planinu Bobiju sa izuzetnom prirodom i vidikovcima, obeleženim planinarskim stazama, zatim kanjon Trešnjice stanište beloglavog supa, brojne verske objekte(13 crkava i 4 manastira) koji su jako lepo uređeni i gde zaista vlada poseban mir i gde ćete čuti tišinu.
Brojne su mogućnosti za sport i rekreaciju-lov, ribolov, biciklizam, planinarenje, ronjenje, kanjoning, pešačenje, splavarenje, vožnja kanua.
Manifestacioni turizam je u ekspanziji tako na se na području naše opštine svakog meseca održava neka od brojnih manifestacija("Skobalјijade" -na delu Drine u Crnči i Vrhpolјu, "Gulašijada", "Gastro festival", "Đački planinski maratoni", "Drinska regata", "Lažijada", "Uskršnja Olimpijada", "Biciklijada"...).
Naša turistička ponuda zaista je bogata i šarolika, kreirana tako da izađemo u susret mladima, bračnim parovima sa decom, ali i udruženjima penzionera, sindikalnim organizacijama, planinarskim udruženjima, sportskim klubovima.
Zašto izabrati Ljuboviju ze predah?
Puno je razloga, a neki od njih su:
-zato što vas dočekuju lјubazni domaćini i ugostitelјi sa izuzetnom turističkom ponudom,
-zato što je priroda očuvana i ambijentalna celina ekološki čista,
-zato što je gastronomska ponuda bogata, jela pripremlјena sa puno lјubavi od organski proizvedenog voća i povrća,
-zato što smo spremni da za vas organizujemo splavarenje i izlet po želјi,
-zato što na jednom lokalitetu imate prelepu reku Drinu, planinu Bobiju, brojne kanjone, verske objekte i izletišta,
-zato što postoje uslovi za sport i rekreaciju (ribolov, lov, splavarenje, planinarenje, biciklizam, ronjenje, vožnja kanua, kanjoning, pešačenje...) ponećete nezaboravne utiske i vraćaćete nam se iznova i iznova.
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.