TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA

Drinska regata u Ljuboviji-manifestacija koja spaja lјude

Sve je spremno za najdužu regatu na Balkanu, koja se održava 14.jula u Ljuboviji. Plovni put je od Rogačice do Ljubovije-što čini 40 km plovidbe najlepšim delom toka reke Drine. Karnevalsku povorku plovila prate plutajući trubački orkestri, zaduženi za dobar provod učesnika. Vijore se zastave Srbije na plovilima, ali i zastave mnogih drugih zemalјa.
Drinska regata u Ljuboviji briše granice, okuplјa učesnike iz svih bivših jugoslovenskih zemalјa, čitave Evrope, Kine, Japana i drugih dalekih destinacija. Sa tradicijom od skoro dve decenije za regatu se čulo u svim zemlјama na planeti. Reportaže i kadrovi plovidbe emitovani su na svim kontinentima. Manifestacije su mesto gde se grade nova prijatelјstva, brišu granice i stvaraju mostovi među narodima. Regata je tipičan primer dešavanja gde se zajedno vesele, druže, plove sve nacije, rase i veroispovesti. Svi turisti i lјudi dobre volјe dobrodošli su kod nas. Ugostićemo ih lјubazno, omogućiti celodnevno uživanje u čarima jedne od najlepših i najčistijih reka, a vraćaće nam se u buduće kao prijatelјi.
Ove godine učesnici plove uz hitove Saše Matića i Goce Tržan, koji će nastupiti u okiru koncertnih sadržaja. U petak 13.jula u večernjim satima biće održan koncert Goce Tržan, a u subotu 14.jula po okončanju spusta za sve učesnike, goste, građanstvo nastupiće Saša Matić.
Od 30.juna pa zaklјučno sa 13.-im julom Sportski savez opštine Ljubovija organizuje turnire u malom fudbalu, basketu, stonom tenisu, šahu i trci rafting čamaca.
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.