TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA

Bojan Grujić akademski vajar iz Ljubovije niže uspehe u Tomsku

Bojan Grujić akademski vajar iz Ljubovije predstavio svoj rad, zemlјu i rodno mesto na 11-om međunarodnom šampionatu u rezbarenju motornim testerama u Tomsku. Za izuzetan talenat, rad i posvećenost je nagrađen posebnom nagradom za kreaciju.

U prilogu Bojan o Tomsku i svom radu:

O TOMSKU

Šta bih mogao reći o Tomsku i Prazniku Sekire, sada kada su se utisci slegli? Bio je to treći put tamo, drugi na Prazniku Sekire. Ne mogu se odlučiti da li više volim Tomsk zimi ili leti. Topla dobrodošlica, pravi i iskreni lјudi, najvredniji. Sreo sam stare prijatelјe, stekao mnogo novih i divnih prijatelјstava. Hrana je bila lepa, drugačija i veoma zdrava. Rad je bio veliki, veoma iscrplјujući ali i prijatan. Napravio sam 6,5 sa 5 metara skulpturu Arhanđela Gavrila. Drvo je bilo zdravo, bez lošeg dela materijala. Uspeo sam da imam jedan slobodan dan pa sam prošetao sunčanim ulicama ovog lepog grada. Iznad svega, lep grad, divni lјudi, smeh i zabava. Tomsk, nedostajaćeš!

O SKULPTURI

Arhanđel Gavrilo, skulptura napravlјena od Sibirskog kedra, u periodu od 20 - 26.-og avgusta u Tomsku, Rusija. Skulptura je izrađena od 2 debla dimenzija 80-400 cm i 90-620 cm. Visina skulpture sa mačem prelazi 6,5 metara, a raspon krila je oko 5 metara, dok je dužina mača oko 2,4 metra. Za skulpturu je bilo potrebno oko 5 dana rada u dužini od 12 časova svaki dan. Većina posla je urađena sa dve testere, velikom Huskvarnom 572XP i Stihl 180 sa karving mačem. Rezultat svog tog truda je ovo monumentalno delo, nagrađeno posebnom nagradom kompanije Stihl, kao najbolјa kreacija. Skulptura ostaje u parku "Okolica" kao deo sve povećavajuće zbirke radova na otvorenom. Ideja skulpture je da prikažem serafima u svoj svojoj moći i snazi, on je veza između ovog i nebeskog sveta. Kako na hebrejskom njegovo ime, Gavrilo, znači Snaga Božija tu snagu sam simbolično prikazao baš u ovom velikom maču. Do sada je ovo najveća skulptura koju sam napravio i na koju sam najviše ponosan.
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.