TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA

Uspešno organizovana deseta „Biciklijada“ u Ljuboviji

U subotu 8.septembra 2018.godine uspešno je organizovana deseta "Biciklijada" u Ljuboviji, koja se tradicionalno održava druge subote septembra. Moto manifestacije je "Biciklom kroz Azbukovicu". "Biciklijada" sadrži program za juniore i seniore. Program je obuhvatao defile ulicama i takmičenje u :
-Ženskim trkama, pobednica je Andrea Mićić;
-Muškim trkama, pobednik je Milјan Petrović;
-Sporom prenošenju čaše (egzibiciona vožnja) u ženskoj konkurenciji, pobednica je Sara Jeremić, a u muškoj konkurenciji Ognjen Mićić;
-Biciklista u pokretu gađa pikado metu, u ženskoj konkurenciji pobednica je Valentina Vasilјević, a u muškoj konkurenciji pobednik je Danijel Antić.
Svi učesnici su izrazili divlјenje lepotama našeg kraja, koji kako oni tvrde, najbolјe upoznaju obilaskom na svojim dvotočkašima. Zadovolјni su dočekom, lјubaznošću i prijemom, kao i programom "Biciklijade". Kažu dolaze i sledeće godine. U svojim kalendarima i planerima, drugi vikend septembra rezervisan im je za posetu Ljuboviji.
Organizatori "Biciklijade" su opština Ljubovija, Komisija za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Ljubovija i lјubitelјi biciklizma na čelu sa Miloradom Živkovićem.
Pokrovitelј manifestacije je opština Ljubovija.
Manifestaciju je podržala Turistička organizacija Ljubovija. Pripremili smo promotivni materijal-turističke karte, razglednice... za učesnicima koji su došli iz drugih mesta u Srbiji.
O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.