Лов

Ловачко удружење "Милета Полић - Бата" основано је 1900.године, веома добро је организовано и броји 302 члана, али се број љубитеља лова стално повећава. Ловачко удружење газдује са ловиштем "Буковица", које се простире на 35.624 hа. Ово ловиште формирано је 2006.године и у надлежности је Ловачког удружења до 2017. године.


Најзаступљенија је срнећа дивљач, дивља свиња, зец, фазан, јаребица пољска и јаребица камењарка. Од пролазних врста дивљачи (која не борави на нашем простору) појављују се: медвед, вук и шакал.


У зависности од наредбе ресорног министарства дозвољен је лов на поједине врсте дивљачи у различитим сезонама. У годишњем плану и програму газдовања ловиштем планира се одређен број дивљачи јаче трофејне вредности за туристичке сврхе. Ово удружење у свом власништву има прелеп Ловачки дом, као и стрелиште за глинене голубове.


Чланови удружења остварују одличну сарадњу са кинолошким удружењем које у оквиру редовних активности годишње организује неколико изложби паса. Контакт телефони: 015/560-303, 062/88-71-957.