ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Дестилерија DESTICO M&M

Дестилерија DESTICO M&M ускоро отвара врата за туристе који долазе у наш крај.
Предузеће DESTICO M&M Љубовија основано је 2016.године. Дестилерија DESTICO M&M се налази са леве стране пута Љубовија-Пецка у Љубовији. Основна делатност DESTICO M&M је производња воћних ракија. Ракија се производи од најквалитетнијих сорти воћа из сопствене производње, као и куповином од проверених произвођача. Она пролази све неопходне анализе у некој од екстерних лабораторија пре продаје купцу.
Дестилерија је смештена у комплексу, који осим дестилерије садржи и апартмане. У жељи да ускладе своје пословање са законским прописима, захтевима тржишта и конкуренцијом, развили су и документовали систем HACCP-a, који је у складу са законском регулативом која дефинише подручје безбедности хране. Желе да прошире производњу и да у скорој будућности врше производњу различитих врста воћних ракија као и пуњење у флаше и етикетирање. Настојаће да се њихове ракије од осталих разликују по квалитету и да као такве буду конкурентне на тржишту.
Дестилерија је смештена у изузетној амбијенталној средини, простор је прелепо уређен, поглед са видиковца који се налази на врху комплекса је заиста незабораван. Домаћини су љубазни, увек спремни да вам покажу комплекс, дестилерију и позову вас да дегустирате ракије. А ракије које се на овом месту праве сјајног су укуса и ароме, потпуно природне, од чистог воћа-малина, кајсија, дуња, крушка, шљива. Посебну пажњу ове године на сајму туризма је привукла ракија од малине, чију промоцију смо радили. Она је нешто заиста посебно. Нико ко је пробао овај напитак није остао равнодушан.
Дестилерија са пратећим садржајима ускоро отвара врата туристима који посећују наш крај и биће саставни део туристичких рута, тако да ће посетиоци моћи да обиђу комплекс, дегустирају напитке и купе уколико желе. Потражња за ракијама оваквог квалитета је изузетна.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.