ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Успешно организована десета "Бициклијада" у Љубовији

Поводом "Дана Дринске регате" Спортски савез општине Љубовија у сарадњи са спортским удружењем "Нец 01" из Љубовије организовао је турнир у стоном тенису. Турнир је одржан 08.07.2018.године у хали средње школе "Вук Караџи" у Љубовији. Учешће на турниру узело је 45 играча који су се такмичили у апсолутној категорији и категорији ветерани 45 плус. Организација турнира имала је за циљ промоцију стоног тениса као "најмлађег" спорта на територији општине Љубовија.
Турнир је имао интернационални карактер јер су поред играча из Србије (Шабац, Ваљево, Београд, Пожега, Ужице, Крагујевац,Крупањ, Љубовија) учешће на турниру узели и такмичари из Босне и Херцеговине (Угљевик, Брчко, Зворник, Вишеград, Бијељина, Брањево, Зворник) тако да су гледаоци имали прилику да уживају у спектакуларним мечевима чији квалитет је превазишао И много веће турнире.
У конкуренцији ветерани 45 плус шампионском титулом окитио се Љубиша Милошевић из Београда који је у фантастичном финалу након заостатка од 0:2 у сетовима савладао Миленковић Славишу из СТК "АС" из Шапца. Треће место у конкуренцији ветерана заузели су Брајић Предраг из СТК "АС" Шабац и Станковић Ивица из СТК "Радничк" Крагујевац. Победнику је поред пехара и дипломе припала новчана награда у износу од 4000,00 динара.
Завршницу такмичења у апсолутној категорији обележио је меч младих тенисера и потенцијалних репрезентативаца наше земље у блиској будућности, Милоша Маринковића из СТК "Партизан" Београд и Милана Манојловића из СТК "АС" Шабац. У изузетно квалитетном мечу победу је однео Милан Манојловић који је славио резултатом 3:1. Победнику је припала новчана награда у износу од 12.000,00 динара. Треће место у апсолутној категорији освојили су Крејаковић Ненад из СТК "АС" Шабац и Љубиша Милошевић из Београда.
Награде најбољима уручио је секретар Спортског савеза општине Љубовија Владимир Крстић.
Спортски савез општине Љубовија и спортско удружење "НЕЦ 015" овим путем се захваљују општини Љубовија која је генерални покровитељ турнира, средњој школи "Вук Караџић", Туристичкој организацији општине Љубовија, стонотениском клубу "Брка" из Брчког који су дали изузетан допринос у организацији турнира, као и медијским спонзорима Братољуб онлине, Радио Љубовија, Соко радио и Деспотовина Братунац.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.