TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LJUBOVIJA
LATINICA  |   ĆIRILICA
Smeštajni kapaciteti

Pravci razvoja turizma u Azbukovici usmereni su ka podsticaju razvoja seoskog, sportsko - rekreativnog, verskog, lovnog i ribolovnog turizma.Seoski turizam

Poznata po brojnim prirodnim lepotama, Ljubovija se sa svojom okolinom uključila u turističku ponudu Srbije. Čist vazduh, zdrava hrana, čista planinska voda, reke, šume, planine su naša turistička ponuda. Okolna sela Azbukovice obiluju prirodnim lepotama i uslovima za razvoj planinskog, sportsko - rekreativnog, verskog, seoskog i lovnog turizma. Veliki broj domaćinstava je spremno da u okviru turizma pruži usluge smeštaja, pa u selima Bobije i naseljima pored Drine postoje smeštajni kapaciteti sa izvršenom kategorizacijom. Usluge smeštaja su najpre počeli da pružaju domaćinstva sela Uzovnica, Vrhpolje i Gornje Košlje.


Aktivan odmor

Pored uživanja u prirodnim lepotama, pešačenju, izletima, postoji mogućnost aktivnog organizovanja domaćih radova, bilo u polju ili u kući, kao i spremanje zimnice za sopstvene potrebe na tradicionalan način.HOTELI


Hotel "Drinska Lasta"

Hotel "Lasta" je sagrađen u arhitektonski modernom stilu gde dominiraju staklene površine koje pružaju izuzetan pogled na obalu i samu reku Drinu. U toku letnje sezone gostima je na raspolaganju otvoreni bazen, kao i bazen za decu. Dve izuzetno lepo uređene restoranske terase okružene zelenim rastinjem pružaju pogled na reku Drinu.
Hotel Lasta se nalazi u Ljuboviji, na 170 kilometara udalјenosti od Beograda, na magistralnom putu Beograd - Šabac. Hotel se nalazi u uređenom kompleksu od 30 ari, u prelepom prirodnom okruženju, na 50 metara od reke Drine, sa uređenim stazama za šetnju.
Hotel Lasta raspolaže jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama ukupnog kapaciteta od 52 ležaja i restoranom od 100 mesta. Sve sobe su opremlјene klima uređajem, plazma televizorom i kupatilom sa tuš kabinom.
Hotelska usluga je na bazi pansiona, polupansiona, prenoćišta sa doručkom i dnevnog odmora, a na meniju restorana nalazi se raznovrsna ponuda specijaliteta domaće i internacionalne kuhinje koji se pripremaju po vrhunskim receptima. Gostima su na raspolaganju dva otvorena bazena za decu i odrasle, kao i bogati zabavni, rekreativni i sportski sadržaji koje nudi reka Drina. Takođe, gostima je obezbeđen i parking kapaciteta 15 mesta.


Kategorisana domaćinstva koja pružaju usluge smeštaja:
      Nikola Knežević – Etno selo Vrhpolјe
      "Vila Zelenika" - Vrhpolјe
      Planinarska kuća na Bobiji - Selimir Janjić
      Tadića vajati - Drlače
      "Drinska milina" - Drlače
      Zoran Savić - Donja Bukovica
      SUTR "Raketa" Donja Bukovica
      Drinsko svitanje - Gornja Trešnjica
      Vila "Vitezov mir"
      "Drinska idila" - odmor na Drini
      Apartman "Kapetana luka"
      Seosko turističko domaćinstvo "Lane"
      Kuća "Nostalgija"
      Kuća "Drinski blizanci"

O nama

Turistička organizacija opštine Ljubovija je osnovana sa ciljem valorizacije, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti i unapređenja i razvoja turizma na teritoriji opštine Ljubovija.

Zadaci Turističke organizacije Ljubovija su:

  • 1. obogaćivanje i podizanje nivoa kvaliteta turističkih sadržaja,
  • 2. organizovanje turističke informativno-promotivne delatnosti,
  • 3. organizovanje manifestacija,
  • 4. unapređenje i promocija,
  • 5. unapređivanje turizma u opštini,
  • 6. učešće u razradi i sprovođenju lokalne turističke politike,
  • 7. unapređenje uslova za prihvat i boravak turista.