Преко 30.000 посетилаца на манифестацији Дринска регата у Љубовији

На јубиларној 20. Дринској регати која је јуче одржана у Љубовији, према званичним подацима, учествовало је око 1800 пловила и преко 15.000 учесника на води, а самој манифестацији у протеклих пар дана присуствовало је више од 30.000 посетилаца. Лепо време и сјајна атмосфера пружило је уживање свим учесницима великог спуста у дужини од 40 километара од Рогачице до Љубовије. Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић отворила је регату и честитала организаторима, а учесницима пожелела мирну воду, добар провод и подсетила их да чувају реку.
"Драгуљ реке Дрине, Дринска регата, по много чему представља један од значајнијих туристичких пројеката наше земље. Као највећа манифестација на води у Европи, Дринска регата привлачи скоро 20.000 задовољних учесника, који се радо враћају. Будући да се туристички трендови у пост-ковид периоду крећу све више у правцу активног туризма и непосредног доживљаја природе, овај крај треба да искористи сјајну прилику за убрзани туристички раст", рекла је Матић.
Добродошлицу гостима и мирну пловидбу пожелео је и председник Општине Љубовија Милан Јовановић. Пауза током пловидбе направљена је у Горњој Трешњици где је по традицији бесплатно служен војнички пасуљ, а затим су учесници кренули ка циљу у Љубовији. Од 21 час на стадиона ФК Дрина као круна целе манифестације одржан је концерт балканске звезде Светлане Цеце Ражнатовић. На концерту је било преко 20.000 људи, а краткотрајан пљусак само је дао посебан чар догађају. Дан раније на истом месту, концерт је одржала још једна велика звезда Марија Шерифовић. О Љубовији се говори, о Љубовији се пише... Јубиларна 20. Дринска регата премашила је очекивања и самих организатора. Утисци се сабирају али једно остаје сигурно, Дринска регата у Љубовији направила је неколико озбиљних корака напред.