Одржан 14. Гастро фестивал

Поред Дрине, врхова Бобије, кањона Трешњице, бројних манастира и цркава, туристи су имали разлог више да у суботу дођу у Љубовију где се одржао 14. по реду Гастро фестивал. Више од 50 екипа такмичило се у различитим дисциплинама припремања хране, а жири који су чинили професионални кувари имао је задатак да прогласи победнике.
Поред такмичарског дела, Гастро фестивал пратио је и културно-уметнички програм. Манифестација је отворена наступом деце из Предшколске установе "Полетарац", затим КУД-а "Азбуковица" из Љубовије и КУД-а "Мост" из Братунца. Посебна пажња најмлађе публике била је усмерена на аниматоре групе "UV Dance".
Дух традиције употпунила је и изложба олдтајмера – ФИЋА. Ови аутомобили, који су обележили једну епоху некадашње државе, носталгично су привукли пажњу старијих посетилаца, али и млађих генерација, јер се "фића" врло ретко данас може видети на нашим путевима.
Сви учесници добили су захвалнице и поклоне Туристичке организације општине Љубовија, а најбољима награде је уручио председник Општине Љубовија Милан Јовановић. Најуспешнији такмичари добили су и поклоне спонзора Гастро фестивала - "Металац", Горњи Милановац.
На овогодишњем Гастро фестивалу у такмичењу припремања рибље чорбе учествовали су и светски прваци у овој дисциплини, који су очекивано и оправдано освојили прва места.

Дисциплина рибља чорба:
1. место – Удружење грађана "Банатски кулинари", Кикинда;
2. место – Удружење грађана "Банатски кулинари", Кикинда;
3. место – "БИО ФИШ" Нови Сад;
4. место – "Рајски котлић" Братунац;
5. место – Удружење грађана "Банатски кулинари", Кикинда.
Дисциплина етно трпеза:
1. место – Домаћинство Савић, Ариље;
2. место – Лепота Левча, Рековац;
3. место – Удружење "Вредне Језерке", Деспотовац.
Дисциплина пекарство:
1. место – Славенка Дрчелић, Прибој;
2. место – Удружење жена "Свјетлост", Угљевик;
3. место – Удружење жена "Вила", Љубовија.
Дисциплина посластичарство:
1. место – Удружење жена "Златне руке Ресаве", Деспотовац;
2. место – Удружење жена "Лепота Левча", Рековац.
Дициплина гулаш:
Кафе "Сласта", Љубовија.
Модерна кухиња:
Хотел "Ројал Дрина", Мали Зворник.