Завршена 22. Дринска регата у Љубовији

Завршена је 22. Дринска регата у Љубовији и док се утисци полако слежу, коментари и похвале за организацију пристижу од учесника наше највеће манифестације. Традиционална пловидба од Рогачице до Љубовије у дужини од 40 километара протекла је у пријатним временским условима и сјајној атмосфери за око 30.000 учесника. Дрином је у суботу запловило преко 1.000 пловила, а на сваком се припремала храна уз добру забаву и пиће охлађено у реци.
Дани Дринске регате почели су 26. јуна и трајали до 9. јула, а у оквиру програма одржана су спортска такмичења, културни догађаји, програм за најмлађе и музички концерти. Љубовија је протеклих дана била пуна гостију, смештајни капацитети максимално попуњени, а угоститељи и трговци имају разлога за велико задовољство.
Дринску регату су у 10 часова отворили Милан Јовановић, председник Општине Љубовија и Бранко Лазић, кошаркаш и промотер овогодишње регате. Лазић је свим учесницима пожелео мирну воду, добар провод, али и апеловао на све да сачувају нашу природну лепотицу, реку Дрину, позвавши их да не бацају отпад у реку.
На 20. километру од старта, у Горњој Трешњици, направљена је пауза за ручак, где је служен војнички пасуљ, а након тога пловидба је настављена ка циљу у Љубовији.
Дринска регата је туристички бренд и заштитни знак општине Љубовија, њен печат на туристичкој мапи и један од највећих догађаја у Србији. Сплаварити реком Дрином је доживљај за памћење управо због њене савршене лепоте, боје и немирне ћуди. Гости одлазе задовољни, успомене бележе, а ми их чекамо на следећој, 23. Дринској регати у Љубовији.