ĐAČKI PLANINSKI MARATON

Sportski savez opštine Ljubovija u saradnji sa PK "Tornička Bobija" i PK "Avala" svake godine organizuje Đački planinski maraton. "Đački planinski maraton" je manifestacija koja pored zabavnog ima i vrlo bitan edukativni aspekt.
Vođa pohoda je naš istaknuti planinar Dragan Pavlović, koji tokom pešačenja ukazuje deci na bitne lokalitete, mesta odakle je pogled najlepši, upoznaje ih sa retkim bilјnim i životinjskim vrstama. Cilј je da mlade upoznamo sa prirodnim lepotama zavičaja pre nego što se upute na daleke destinacije.
. "Đački planinski maraton" je i promocija za Bobiju koja polako dobija mesto na turističkoj karti koje joj pripada. Sportski savez opštine Ljubovija i PK "Tornička Bobija" nastoje da kroz ovakve manifestacije približe decu prirodi i podsete ih da u eri digitalizacije ne zaboravimo koliko je bitan boravak u prirodi i naša veza sa njom.
Manifestacija iz godine u godinu broji sve više učesnika, na jednoj od najlepših planina u Srbiji, planinskoj lepotici opštine Ljubovija, planini Bobiji.
Oduševlјeni su Bobijom i čarima koje ona pokazuje samo najradoznalijim posetiocima.
Naš zajednički moto je da mladi upoznaju svoj zavičaj, druže se i provode vreme u prirodi.