Preko 30.000 posetilaca na manifestaciji Drinska regata u Ljuboviji

Na jubilarnoj 20. Drinskoj regati koja je juče održana u Ljuboviji, prema zvaničnim podacima, učestvovalo je oko 1800 plovila i preko 15.000 učesnika na vodi, a samoj manifestaciji u proteklih par dana prisustvovalo je više od 30.000 posetilaca. Lepo vreme i sjajna atmosfera pružilo je uživanje svim učesnicima velikog spusta u dužini od 40 kilometara od Rogačice do Ljubovije. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je regatu i čestitala organizatorima, a učesnicima poželela mirnu vodu, dobar provod i podsetila ih da čuvaju reku.
"Dragulј reke Drine, Drinska regata, po mnogo čemu predstavlјa jedan od značajnijih turističkih projekata naše zemlјe. Kao najveća manifestacija na vodi u Evropi, Drinska regata privlači skoro 20.000 zadovolјnih učesnika, koji se rado vraćaju. Budući da se turistički trendovi u post-kovid periodu kreću sve više u pravcu aktivnog turizma i neposrednog doživlјaja prirode, ovaj kraj treba da iskoristi sjajnu priliku za ubrzani turistički rast", rekla je Matić.
Dobrodošlicu gostima i mirnu plovidbu poželeo je i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović. Pauza tokom plovidbe napravlјena je u Gornjoj Trešnjici gde je po tradiciji besplatno služen vojnički pasulј, a zatim su učesnici krenuli ka cilјu u Ljuboviji. Od 21 čas na stadiona FK Drina kao kruna cele manifestacije održan je koncert balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović. Na koncertu je bilo preko 20.000 lјudi, a kratkotrajan plјusak samo je dao poseban čar događaju. Dan ranije na istom mestu, koncert je održala još jedna velika zvezda Marija Šerifović. O Ljuboviji se govori, o Ljuboviji se piše... Jubilarna 20. Drinska regata premašila je očekivanja i samih organizatora. Utisci se sabiraju ali jedno ostaje sigurno, Drinska regata u Ljuboviji napravila je nekoliko ozbilјnih koraka napred.