POZIV UGOSTITELJIMA ZA PRIJAVU ZA VAUČERE ZA ODMOR U SRBIJI

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je obaveštenje kojim se pozivaju ugostitelјi da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostitelјskim objektima. Podsticanje razvoja domaćeg turizma sprovodi se kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostitelјskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.
Vaučerom se ne može vršiti plaćanje usluga ishrane i pića, pružanje zdravstvenih ili drugih usluga, boravišne takse, odnosno drugih dažbina.
Vrednost vaučera iznosi 5.000,00 dinara i navedeni iznos predstavlјa maksimalni iznos sredstava koji se po vaučeru može refundirati ugostitelјu.
Prijavu za učešće u realizaciji šeme dodele vaučera korisnicima, Ministarstvu, sa svog glavnog korisničkog naloga, podnose Ugostitelјi apliciranjem kroz centralni informacioni sistem u oblasti ugostitelјstva i turizma (E-turista). Popunjenu i odštampanu prijavu za učešće Ugostitelј potpisuje i preko CIS-a prilaže kao skeniran dokument.
Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs, kao i na brojeve telefona: 011/2606576 i 011/2606521.