Održan 14. Gastro festival

Pored Drine, vrhova Bobije, kanjona Trešnjice, brojnih manastira i crkava, turisti su imali razlog više da u subotu dođu u Ljuboviju gde se održao 14. po redu Gastro festival. Više od 50 ekipa takmičilo se u različitim disciplinama pripremanja hrane, a žiri koji su činili profesionalni kuvari imao je zadatak da proglasi pobednike.
Pored takmičarskog dela, Gastro festival pratio je i kulturno-umetnički program. Manifestacija je otvorena nastupom dece iz Predškolske ustanove "Poletarac", zatim KUD-a "Azbukovica" iz Ljubovije i KUD-a "Most" iz Bratunca. Posebna pažnja najmlađe publike bila je usmerena na animatore grupe "UV Dance".
Duh tradicije upotpunila je i izložba oldtajmera – FIĆA. Ovi automobili, koji su obeležili jednu epohu nekadašnje države, nostalgično su privukli pažnju starijih posetilaca, ali i mlađih generacija, jer se "fića" vrlo retko danas može videti na našim putevima.
Svi učesnici dobili su zahvalnice i poklone Turističke organizacije opštine Ljubovija, a najbolјima nagrade je uručio predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović. Najuspešniji takmičari dobili su i poklone sponzora Gastro festivala - "Metalac", Gornji Milanovac.
Na ovogodišnjem Gastro festivalu u takmičenju pripremanja riblјe čorbe učestvovali su i svetski prvaci u ovoj disciplini, koji su očekivano i opravdano osvojili prva mesta.

Disciplina riblјa čorba:
1. mesto – Udruženje građana "Banatski kulinari", Kikinda;
2. mesto – Udruženje građana "Banatski kulinari", Kikinda;
3. mesto – "BIO FIŠ" Novi Sad;
4. mesto – "Rajski kotlić" Bratunac;
5. mesto – Udruženje građana "Banatski kulinari", Kikinda.
Disciplina etno trpeza:
1. mesto – Domaćinstvo Savić, Arilјe;
2. mesto – Lepota Levča, Rekovac;
3. mesto – Udruženje "Vredne Jezerke", Despotovac.
Disciplina pekarstvo:
1. mesto – Slavenka Drčelić, Priboj;
2. mesto – Udruženje žena "Svjetlost", Uglјevik;
3. mesto – Udruženje žena "Vila", Ljubovija.
Disciplina poslastičarstvo:
1. mesto – Udruženje žena "Zlatne ruke Resave", Despotovac;
2. mesto – Udruženje žena "Lepota Levča", Rekovac.
Diciplina gulaš:
Kafe "Slasta", Ljubovija.
Moderna kuhinja:
Hotel "Rojal Drina", Mali Zvornik.