Završena 22. Drinska regata u Ljuboviji

Završena je 22. Drinska regata u Ljuboviji i dok se utisci polako sležu, komentari i pohvale za organizaciju pristižu od učesnika naše najveće manifestacije. Tradicionalna plovidba od Rogačice do Ljubovije u dužini od 40 kilometara protekla je u prijatnim vremenskim uslovima i sjajnoj atmosferi za oko 30.000 učesnika. Drinom je u subotu zaplovilo preko 1.000 plovila, a na svakom se pripremala hrana uz dobru zabavu i piće ohlađeno u reci.
Dani Drinske regate počeli su 26. juna i trajali do 9. jula, a u okviru programa održana su sportska takmičenja, kulturni događaji, program za najmlađe i muzički koncerti. Ljubovija je proteklih dana bila puna gostiju, smeštajni kapaciteti maksimalno popunjeni, a ugostitelјi i trgovci imaju razloga za veliko zadovolјstvo.
Drinsku regatu su u 10 časova otvorili Milan Jovanović, predsednik Opštine Ljubovija i Branko Lazić, košarkaš i promoter ovogodišnje regate. Lazić je svim učesnicima poželeo mirnu vodu, dobar provod, ali i apelovao na sve da sačuvaju našu prirodnu lepoticu, reku Drinu, pozvavši ih da ne bacaju otpad u reku.
Na 20. kilometru od starta, u Gornjoj Trešnjici, napravlјena je pauza za ručak, gde je služen vojnički pasulј, a nakon toga plovidba je nastavlјena ka cilјu u Ljuboviji.
Drinska regata je turistički brend i zaštitni znak opštine Ljubovija, njen pečat na turističkoj mapi i jedan od najvećih događaja u Srbiji. Splavariti rekom Drinom je doživlјaj za pamćenje upravo zbog njene savršene lepote, boje i nemirne ćudi. Gosti odlaze zadovolјni, uspomene beleže, a mi ih čekamo na sledećoj, 23. Drinskoj regati u Ljuboviji.